Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Целина с доматен сос и гъби

Целина с доматен сос и гъби

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Целина с доматен сос и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6
"Пробвайте комбинацията от целина, доматен сос и гъби"

Необходими продукти

  • целина - 500 г, стръкове, без листа, нарязани на парчета по 8 см
  • лимони - 1 бр., изцеден на сок
  • зехтин - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр., нарязан на тънки жулиени
  • домати - 1 ч.ч. (250 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината се вари в подсолена вряща вода с половината от лимоновия сок, докато омекне. Изцежда се и се реже на филийки.

Лукът се запържва на тих огън около 2 мин. Добавят се морковите и гъбите и се пържат още 5 мин. Прибавят се доматите, поръсват се със сол и пипер.

Слага се капакът и се държи на огъня около 30 мин., докато доматите се разпаднат. Целината се реди в чиния и се залива със соса и се поръсва с магданоза.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: