ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Гръцки чеснов сос - Скордаля

Гръцки чеснов сос - Скордаля

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Гръцки чеснов сос - Скордаля
Снимка: Admin
1 / 3ВИДЕО
04/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Този уникален чеснов сос от гръцката кухня е идеален за зеленчуци, риба и пиле"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Чесънът се пресова и към него прибавяме солта и галетата. Вместо галета може да използвате накисната и добре отцедена среда от хляб. Разбъркайте сместа.

Добавяме оцета и зехтина постепенно, като през това време се бърка постоянно. Пасираме добре цялата смес, а може да работите и в хаванче.

По желание може да добавите и счукани или смлени орехи в началото.

Гръцкият сос Скордяла е много подходящ за меса, пържена риба или тиквички.

Рейтинг

4.2
516
45
37
20
11
Дай твоята оценка: