Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко бутче с чоризо

Печено агнешко бутче с чоризо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321213
Печено агнешко бутче с чоризо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • агнешко месо - 2.5 кг (бут)
  • чоризо - 2 бр. или друга (ситно нарязани)
  • чесън - 10 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л. (сладък)
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преместете агнешкото бутче в съд за печене и направете няколко дълбоки разреза с остър нож. В разрезите напъхайте ситно нарязаните наденички и скилидките чесън.

Смесете червения пипер и зехтина в малка купа, след това поръсете върху месото и го разтъркайте върху цялото бутче. Покрийте агнешкото и го оставете в хладилника за около 3 часа, като го обръщате от време на време.

Отцедете месото от маринатата и го сложете на скарата да се пече за около 1 час и 40 минути, докато стане готово.

След като го свалите от скарата, го покрийте и го оставете така да престои 20 минути и след това сервирайте.

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: