Начин на приготвяне
Начукайте пържолите с чукче, за да се изтънят.
Смесете в купа всички посочени продукти за маринатата и сложете вътре пържолите. Приберете в хладилник за няколко часа.
След това пригответе овална огнеупорна купа и я застелете с фолио.
По дъното и стените на купата подредете свинските пържоли - краищата на месото леко трябва да излизат отвън.
Настържете лука и морковите, сипете половината от тях върху пържолите.
Настържете шунката и част от кашкавала. Напълнете гъбите с тази смес.
Подредете пълнените гъби върху лука с морковите. Отгоре наредете пилешкото филе и поръсете с останалите моркови и лук. Поръсете с настъргания кашкавал и внимателно завийте със стърчащите краища на свинските пържолки.
Покрийте с фолио.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете за 2 часа. Извадете от фурната и прехвърлете специалитета в тава. Върнете във фурната за още 10-тина минути.
Специалитетът с пържоли и гъби е готов.