Начин на приготвяне
Сварявате прясното мляко.
Изсипвате го в дълбок съд и прибавяте с разбъркване захарта, едната ванилия, 125 г меко краве масло и брашното (пшениченото).
Омесвате меко тесто и го разточвате на кора с дебелина 5 мм. Изрязвате курабийки с различни форми и ги намазвате с разбития на сняг белтък.
След това ги поръсвате с кокосово брашно и ги слагате да се пекат в намазана с олио и поръсена с брашно (или покрита с хартия за печене) тавичка.
Печете курабиите в предварително нагрята умерена фурна за 30 минути.
След това приготвяте кокосовият крем като разбивате омекналото на стайна температура останало масло, втората ванилия и кокосовото брашно.
Готовите курабийки се намазват с крема, след като изстинат и се поднасят студени.