Начин на приготвяне
Лещата, пресните люти чушки, куркумата се пасират, докато се получи крем. Поръсват се със солта и черния пипер и се добавят морковите. Оформят се топки или крокети с диаметър 2.5 см.
Подреждат се в съд за готвене на пара, леко намазан с растително масло. Държи се на парата 10 мин., после се слагат встрани. Сухите люти чушки се счукват в хаван заедно със сминдуха.
Добавят се семената на кимиона, синаповите семена. Добавя се тамариндовата вода. Зехтинът се загрява и се добавят кимионът, синаповите зърна, кърито, които се заливат с тамариндовата смес.
Изчаква се да заври и се оставя да къкри 20 мин. Добавят се топлите от леща и се оставя на огъня още 10 мин. Ястието се поднася горещо.