Малки пици

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
29/12/2009
"Знаете как е при пиците - размерът има значение, бройката също "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 669
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 500 гр.
  • кашкавал - 100 гр.
  • лук - 1 глава
  • шунка - 150 гр.
  • брашно - 100 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • доматен сок - 400 гр.
  • зехтин - 2 с. л.
  • индийско орехче
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на по 4 парчета и ги варете около 20 минути. Лука нарежете на колелца.

Сгорещете мазнината и в нея изпържете лука. Когато той е почти готов, прибавете ситно нарязаната шунка.

Сварените картофи намачкайте много добре. Към тях прибавете яйцето, брашното, индийско орехче, сол и зехтин. Месете продължително време, за да получите гладко тесто.

Намажете тавичката за печене с мазнина. Разделете тестото на 4 части и всяка разточете на малка кора с диаметър около 18 см. Поставете ги в тавата.

Върху всяка кора поставете доматен сос, изпържените шунка и лук и ситно нарязан магданоз. Поръсете със настърган кашкавал, сол и черен пипер.

Печете на умерена фурна около 20 - 30 минути.

Рейтинг

5 3
4 5
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Виолета
Виолета
23.12.2013 11:56
точно това ми се яде
0
0
Ели
Ели
20.03.2013 03:24
Тестото малко странно ми се получи, но може и да съм объркала нещо. Иначе изглеждат вкусни, но не са като на снимката.
0
0