Начин на приготвяне
Пресейте брашното в голяма чиния, направете в него кладенче, в което натрошете маята, залейте я с топлото мляко, поръсете с брашно и оставете за 15 минути на топло, след което замесете тесто за пица, като прибавите щипка сол и 2 с.л. зехтин.
Разделете го на 4 части, като всяка от тях омесете отделно, покрийте ги с кърпа, оставете ги да втасат 20 мин. на топло, след което разточете всяка топка тесто във форма на ладия и оформете малки бордове по краищата.
Застелете тава с хартия за печене, наредете в нея пиците от домашно тесто, намажете ги с доматеното пюре, разбъркано със счукания чесън, черен пипер и сол, и разпределете отгоре колелцата домати, измитите и подсушени листа спанак, кръгчетата лук, маслините и кубчетата моцарела.
Напръскайте пиците със спанак с останалия зехтин и ги печете 20 мин. в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Вкусни пици със спанак!