Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик със спанак и салам

Тутманик със спанак и салам

Тутманик със спанак и салам
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Лесен тутманик със салам и спанак - вкусотия си е"

Необходими продукти

  • тесто - 800 г
  • за плънката
  • сирене - 150 г
  • колбас - 150 г салам
  • кашкавал - 150 г
  • спанак - 400 г
  • маслини - 50 г без костилката
  • подправки - по избор
  • магданоз
  • за намазване
  • краве масло - 30 г
  • чесън - 1 стрък пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото трябва да е отпуснато. Разделете го на 4 и разточете първата част. Намажете с мазнина. Поръсете предварително нарязани маслини, салам и кашкавал, овкусете с подправки.

Завийте на руло. Повторете с още една част и оплетете двете готови рула. Сложете в намазнена тава.

Така направете и с другите 2 части на тутманика. Плънката в тях трябва да бъде от сирене, магданоз и задушен спанак. Сложете при първото руло.

Оставете тутманика със сирене да втаса и печете 40 мин. на 200 градуса.

Смесете маслото със счукания чесън. Намажете тутманика със спанак и салам малко преди да бъде готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: