Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Зелеви сарми с пържоли в гърне

Зелеви сарми с пържоли в гърне

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Зелеви сарми с пържоли в гърне3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Зелеви сарми с пържоли и всичко това в гърне - просто да си оближете пръстите"

Необходими продукти

  • пилешки пържоли - 6 броя от бут
  • свинска плешка - 300 грама
  • кайма - 300 грама
  • сланина - 100 грама (по желание)
  • кисело зеле - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1/2 глава
  • доматен сок - 250 мл
  • сос барбекю - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио
  • черен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сланината и свинското на ситно. Загрейте олиото и ги запържете

Прибавете каймата с малки вода и я раздробете хубаво в процеса на запържването.

Сипете ориза и малко доматен сок. Овкусете с подправките и пържете в продължение на около 5 минути.

На дъното на гювеч сипете малко мазнина и сложете няколко зелеви листа.

Навийте малки сармички с плънката и ги наредете в гювеча. Върху тях разположете пилешките пържоли и ги овкусете.

Смесете заедно соса барбекю с останалия доматен сок. Сипете малко вода или зелева чорба.

Сложете гювеча във фурната, включете на 180 градуса и печете до готовност.

Зелевите сарми с пържоли в гърне са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: