Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка супа»Патешка супа със зеле и ряпа

Патешка супа със зеле и ряпа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Патешка супа със зеле и ряпа
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Патешка супа с ряпа и зеле - звучи интересно, нали?"

Необходими продукти

  • зеле - 150 грама
  • патешки бутчета - 2 броя
  • моркови - 2 - 3 броя
  • целина - 2 стръка (или 1 корен малък)
  • пащърнак - 1 корен
  • лук - 1 голяма глава
  • бяла ряпа - 1 малка глава
  • масло - 30 грама (или патешка мас)
  • фиде - 150 - 160 грама фино
  • портокали - 1 брой
  • лимони - 1/2 брой
  • зехтин - 3 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • магданоз - 3 с.л. свеж
  • розмарин - 1 с.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • жълтъци - 2 броя
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо залейте патешките бутчета с вода, посолете и сипете зехтина. Сложете да се варят на умерен огън.

Половин час по-късно добавете в тенджерата предварително обелените и нарязани на две моркови, бяла ряпа, лук, пащърнак, целина и зеле. Посолете още малко и варете около половин час.

Извадете патешките бутчета, накъсайте месото на ситно, а бульона от варенето прецедете.

Ако течността е много извряла, сипете ощ.

Нарежете на ситно два от морковите и пащърнака. Върнете ги в тенджерата заедно с месото.

Овкусете с подправките и прибавете доматения сос. Сипете отцедения сок от цитрусите. Прибавете маслото и разбъркайте патешката супа.

Начупете вътре фидето и варете супата до неговото омекване.

Свалете от огъня и пригответе застройката. Разбийте жълтъците с киселото мляко и малко сол. Сипете към тях от супата, разбъркайте и върнете бавно в тенджерата.

Поднесете с резени портокал.

Патешката супа със зеле и ряпа е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: