Начин на приготвяне
Първо залейте патешките бутчета с вода, посолете и сипете зехтина. Сложете да се варят на умерен огън.
Половин час по-късно добавете в тенджерата предварително обелените и нарязани на две моркови, бяла ряпа, лук, пащърнак, целина и зеле. Посолете още малко и варете около половин час.
Извадете патешките бутчета, накъсайте месото на ситно, а бульона от варенето прецедете.
Ако течността е много извряла, сипете ощ.
Нарежете на ситно два от морковите и пащърнака. Върнете ги в тенджерата заедно с месото.
Овкусете с подправките и прибавете доматения сос. Сипете отцедения сок от цитрусите. Прибавете маслото и разбъркайте патешката супа.
Начупете вътре фидето и варете супата до неговото омекване.
Свалете от огъня и пригответе застройката. Разбийте жълтъците с киселото мляко и малко сол. Сипете към тях от супата, разбъркайте и върнете бавно в тенджерата.
Поднесете с резени портокал.
Патешката супа със зеле и ряпа е готова.