Ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Гаспачо с кисели краставички

Гаспачо с кисели краставички

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Гаспачо с кисели краставички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • домати - 600 г
  • лук - 2 глави кромид
  • червено вино - 1/2 ч.ч. (100 мл)
  • кисели краставички - 1 бр.
  • маслини - 8 бр. черни
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л. (20 мл)
  • захар
  • черен пипер
  • магданоз
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се поставят във вряща вода, обелват се, нарязват се на малки парченца и се смесват със ситно нарязания лук. Слагат се сол, черен пипер, щипка захар и виното.

Чесънът се счуква, смесва се с червен пипер и при непрекъснато бъркане се прибавя зехтина на капки. Чесновата смес се изсипва в доматите.

Прибавят се нарязаната на кубчета краставичка и накълцаните маслини. Супата се разбърква, изстудява се и преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: