Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Охлюви с подлучен сос

Охлюви с подлучен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Охлюви с подлучен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • охлюви - 1 кг
  • лук - 1 връзка (зелен)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бира - 1 ч.ч.
  • масло - 1 бучка
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз
  • джоджен
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените и почистени охлюви се запържват в 2-3 с.л. олио, заедно с бялата част на лука. Добавят се лучените пера, червения пипер и се залива с бирата или подкиселената вода.

Оставя се на слаб огън да покъкри, докато се изпари наполовина течността.

Поръсват се наситнените зелении, добавя се бучка масло, подправя се с черен пипер, чубрица и сол на вкус.

След 5 мин. се отдръпва от огъня, покрива се с капак и се оставя за малко, да се задуши.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Охлювите се заливат с чеснов сос от счукан чесън,оцет,олио и копър.
27.10.2024 03:35