Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен хек с гарнитура

Печен хек с гарнитура

ЗориЗори
Новак
1715465k
Печен хек с гарнитура
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Друго си е човек да си хапне вкусна печена рибка за закуска"

Необходими продукти

  • хек - 3 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка, нарязан на кръгчета
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • мащерка
  • за гарниране
  • спанак - 1 шепа, пресен
  • домати - 3 бр.
  • зелен лук - 3 стръка, нарязани на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете хека. Сложете върху хартия за печене. Намажете със зехтин отвътре и отвън. Поръсете с мащерка.

Полейте с половината лимонов сок, другата половина лимон нарежете на резени и сложете в корема на рибите. Отдолу наредете зелен лук, сложете и в коремите и завийте с хартия като пакет.

Сложете в тава. Обелете и нарежете на пръчици картофите, поръсете с черен пипер, зехтин и сол. Сложете с незалепваща тава и покрийте с алуминиево фолио.

Сложете двете тави и печете рибата на за половин час на 200 градуса с вентилатор.

Нарежете доматите на филийки, поръсете зелен лук, сол и черен пипер.

Поднесете печения хек с гарнитура от печени картофи и салата с домати и лук, добавете и малко спанак.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: