Начин на приготвяне
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и малко сол. Сипете захарта, маслото, 2 жълтъка, лимоновата кора и 1 цяло яйце. Замесете тесто за бисквити.
Обвийте с фолио и поставете за половин час в хладилник. Нарежете ябълката на парчета и сложете в тенджера. Добавете кайсиевия мармалад и 1 с.л. вода.
Варете около десет минути до омекване на ябълките. Оставете да изстине.
Разточете тестото и изрежете бисквитите с форма. Сложете върху някои от плънката и с друга похлупете и натиснете краищата.
Подредете бисквитите с пълнеж в тава с хартия за печене и печете 10 мин. на 170 градуса.
Ябълковите бисквити за Свети Валентин оставете да изстинат и поднесете.