Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Сочна мусака с пухкава заливка

Сочна мусака с пухкава заливка

Сочна мусака с пухкава заливка
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Ако и вие обичате най-много заливката на мусаката, ето тази просто ще ви вземе ума"

Необходими продукти

  • червени чушки - 5 - 6 печени
  • кайма - 500 грама
  • моркови - 1 брой
  • ориз - 100 грама
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • за соса
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 50 грама
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 грама
  • индийско орехче
  • яйца - 2 броя
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете наситнените лук и морков заедно с ориза. Добавете каймата и овкусете с подправките. Разбъркайте и след кратко готвене сипете малко вода.

Щом омекне оризът, сипете сместа в тава за печене. Отгоре наредете печените чушки.

За соса загрейте маслото и запържете брашното. Сипете млякото и бъркайте до сгъстяване на соса. Добавете на тънка струя разбитите яйца и сипете соса върху сместа в тава.

Поръсете с половината от кашкавала. Загрейте фурната на 200 градуса и печете мусаката половин час.

Извадете и поръсете с останалия кашкавал, върнете във фурната, за да се запече.

Сочната мусака с пухкава заливка е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: