Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Коледни курабийки с джинджифил и канела

Коледни курабийки с джинджифил и канела

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Коледни курабийки с джинджифил и канела
Снимка: Чародейката
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
38 мин.
Порции
12
"Трайни коледни сладки, които можете да похапвате и след нова година"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1/3 ч.ч. пчелен
  • канела - 1 пакетче (10 г)
  • ванилия - 2 пакетчета
  • джинджифил - 1 пакетче (10 г)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч. + допълнително за набрашняване на плота
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се чукват едно по едно яйцата, добавят се останалите продукти - мед, кафява захар, канела, ванилия и джинджифил.

Сместа се бърка непрекъснато, докато се хомогенизира. Най-накрая се добавя олиото и содата за бикарбонат.

Постепенно се добавя от предварително пресятото брашно при непрекъснато бъркане с вилица.

Щом тестото стане трудно за бъркане, прехвърля се върху набрашнения плот и се доомесва с ръце, като се добавя по малко брашно, докато тестото спре да лепне.

Тестото се разделя на топки, като всяка топка се разточва равномерно с точилка върху набрашнения плот и с метални формички се изрязват курабийките.

Коледните курабийки се прехвърлят в тавичка с постлана хартия за печене и се пекат на умерена температура - около 160 °C на средна решетка и включен вентилатор до порозовяване (за 7-8 минути).

Готовите коледни курабийки с джинджифил и канела се оставят да изстинат на равна повърхност, за да не се деформират, и след това се съхраняват в плътно затворени кутии.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: