Начин на приготвяне
В дълбока купа се чукват едно по едно яйцата, добавят се останалите продукти - мед, кафява захар, канела, ванилия и джинджифил.
Сместа се бърка непрекъснато, докато се хомогенизира. Най-накрая се добавя олиото и содата за бикарбонат.
Постепенно се добавя от предварително пресятото брашно при непрекъснато бъркане с вилица.
Щом тестото стане трудно за бъркане, прехвърля се върху набрашнения плот и се доомесва с ръце, като се добавя по малко брашно, докато тестото спре да лепне.
Тестото се разделя на топки, като всяка топка се разточва равномерно с точилка върху набрашнения плот и с метални формички се изрязват курабийките.
Коледните курабийки се прехвърлят в тавичка с постлана хартия за печене и се пекат на умерена температура - около 160 °C на средна решетка и включен вентилатор до порозовяване (за 7-8 минути).
Готовите коледни курабийки с джинджифил и канела се оставят да изстинат на равна повърхност, за да не се деформират, и след това се съхраняват в плътно затворени кутии.
Да ви е сладко!