Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Безглутенови солени мъфини

Безглутенови солени мъфини

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Безглутенови солени мъфини
Снимка: Росица Петрова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Солени мъфини без глутен - взимаме и за из път от тях"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ленено семе - 2 с.л. смляно
  • чиа - 1 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • маслини - 10 бр.
  • сушени домати - 50 г в зехтин
  • зехтин - 3 с.л.
  • овесено брашно - 10 с.л. без глутен
  • микс - 1 ч.л. подправки
  • семена - за поръсване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете и нарежете на дребни парчета маслините и сушените домати.

Разбийте две яйца.

Смесете киселото мляко с бакпулвера и разбъркайте, докато шупне.

Прибавете всички съставки за безглутеновите солени мъфини без семената и разбъркайте до хомогенност.

Подправки ползвах готов микс от риган, майорана, чесън, босилек. Вие може да добавите такива по ваш вкус.

Разпределете сместа във форми за мъфини, в които предварително сте поставили по една хартиена капсула.

Ако желаете, поръсете със семена (слънчогледови или тиквени семки, сусам, маково семе).

Печете солените кексчета в загрята на 180 °C фурна с вентилатор за около 30 минути, до суха клечка.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: