Ябълков крем

Васка
Васка
Новак
04/06/2009
"Не прекалявайте с основното ядене, защото сме ви приготвили за десерт страхотен ябълков крем "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 173
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ябълки - 6 бр.
  • пудра захар - 80 гр.
  • прясно мляко - 250 мл.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • нишесте - 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на четвъртинки. Сложете ги в тенджера със 100 мл вода, захлупете ги и варете на умерен огън около 20 минути, след което ги смачкайте със захарта.

Размийте нишестето в млякото и го сложете на огъня да заври. Прибавете ванилиите и изсипете получената смес към ябълковото пюре.

Разбъркайте, излейте в дълбок съд и оставете в хладилника. Може да се залее със сметана и шоколадови стърготини за топинг.

Сервирайте крема студен.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар