Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каши»Каша от пилешки бутчета

Каша от пилешки бутчета

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Каша от пилешки бутчета2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Още от детството тази кашичка ни е много, много любима"

Необходими продукти

  • краве масло - 1 с.л.
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • бульон - 1 кубче, пилешки
  • зехтин - 1 с.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 щипка
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета с малко сол и бульона. После обезкостете и накъсайте на малки парченца. Запазете бульона.

Смесете подправките и брашното. Сложете маслото и зехтина в тиган. Запържете за секунди нарязания чесън. Сипете сместа с брашното после. Малко по малко сипете и бульона, разбърквайки непрекъснато.

Добавете и месото към пилешката каша. Щом заври, свалете от котлона.

Поръсете ароматната каша с магданоз.

Кашата от пилешки бутчета е готова!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: