Яйца с Рокфор

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Яйца с Рокфор2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • яйца - 6 бр.
  • рокфор - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 100 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сметана - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват, срязват се наполовина по дължина и се изваждат жълтъците им. Смачкват се с вилица и се добавя сиренето „Рокфор”, половината масло и черният пипер.

С тази смес се напълват белтъците. Нареждат се в тавичка намазана с масло. Приготвя се сос „Бешамел” от млякото, брашното и останалото масло. Брашното се запържва до златисто, добавя се постепенно млякото и така се приготвя сосът.

Добавя се сметаната, половината настърган кашкавал и се оставя да поври няколко минути. С този сос се заливат яйцата, поръсват се с останалия кашкавал и се запичат в умерена фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: