Вълшебна орехова торта

ElenaElena
Новак
1
Вълшебна орехова торта3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • За блатовете
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 125 г
  • За поръсване
  • орехи
  • краве масло - 1 с.л.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на крокана.

Разтопете захарта с маслото на котлон и разстелете получения карамел в тавичка. Счукайте го след това в хаванче.

Продължете с приготвянето на блатовете за тортата. Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем и добавете предварително пресятото брашно с какаото. Разбийте сместа до гладка консистенция.

Добавете орехите и разбъркайте със силиконова шпатула.

Разделете сместа в две тави и печете блатовете върху хартия за печене до готовност във форма с падащо дъно. Оставете ги след това да изстинат.

Разбийте маскарпонето заедно със захарта и добавете сметаната и крема сиренето.

Започнете да редите ореховата торта - сложете във форма за торта първия блат и го сиропирайте с предварително приготвен захарен сироп от захар и вода.

Намажете го с крема и поръсете с крокана.

Продължете я в същия ред до изчерпване на количествата - завършете я с поръска от орехи и крокан.

Вълшебната орехова торта е страхотен десерт.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: