Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Гъста леща с шунка

Гъста леща с шунка

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Гъста леща с шунка
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Толкова ние е любима така приготвена лещата - и на обяд, и на вечеря можем да си хапваме от нея"

Необходими продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • шунка - 150 г
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива добре и се сварява. Лукът и морковът се нарязват на ситно и се запържват.

Когато са почти готови, към тях се добавя нарязаната на малки кубчета шунка.

Разбърква се и се добавя сварената и измита леща.

Долива се малко вода (около 250 мл), слагат се нарязаните скилидки чесън, солта и подправките.

Леща яхнията се оставя на слаб огън да поври за около 15-20 минути или докато водата се поизпари, след което е готово за консумация.

Преди сервиране може да поръсите гъстата леща с шунка с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: