Начин на приготвяне
Продуктите за вашите кравайчета трябва да са със стайна температура. Пресейте брашното, ванилията и солта. Стоплете млякото, в него разтворете захарта и маята.
Сипете при брашното, добавете яйцата, настърганите цитрусови кори. Замесете, добавяйки малко масло, докато сложите цялото.
Оформете топка от козуначеното тесто и го оставете в намазнена купа. Покрийте с найлон и приберете на топло да втаса и увеличи обема си.
Разделете на 8 равни части. Всяка разделете на двете и направете фитили 40 см. Усучете и съединете краищата.
Подредете гевречетата в тава с хартия за печене. Оставете за половин час и намажете с жълтъка и прясното мляко. Поръсете с конфети.
Сложете купа с вода във фурната на 170 градуса и печете кравайчетата за Великден до готовност.