Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеници»Едросмляна лютеница по селски

Едросмляна лютеница по селски

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1363984k344
Едросмляна лютеница по селски1 / 4
19/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
15
"Селска домашна лютеница, която е чудесна и за гарнитура, и за филийка"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 килограма червени
  • домати - 6 - 7 килограма
  • олио - 2 - 3 ч.чаши
  • патладжани - 2 кг
  • захар - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • пушен пипер - 1 - 2 с.л. (пикантен)
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките и патладжаните. Обелете и ги изцедете, след което ги смелете.

Доматите също минете през машинка до получаване на фин доматен сок.

Сипете доматения сок в тава на котлона и когато течността се поизпари, добавете патладжаните и чушките.

Варете лютеницата на умерено силен огън. Щом започне да се сгъстява, започнете да бъркате, за да не загори.

Когато лютеницата се сгъсти почти напълно, добавете чесъна на прах, олиото, захарта, сола, нарязания магданоз и пушения пипер. Варете до желната гъстота.

Насипете лютеницата в буркани и стерилизирайте за 10 минути.

Едросмляната лютеница по селски е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
МНого е вкусна!
20.01.2022 09:44