Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Дроб на скара с прясно мляко и горчица

Дроб на скара с прясно мляко и горчица

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Дроб на скара с прясно мляко и горчица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Страхотно бирено мезенце"

Необходими продукти

  • свински черен дроб - 1 кг
  • прясно мляко - 100 мл
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинския дроб и го нарежете на филийки.

Смесете в голяма купа прясноо мляко, горчицата, лимоновия сок, содата и черния пипер.

Добавете вътре черния дроб, затворете го с капа и го оставете така за около 4 часа.

Отцедете го след това, разбъркайте го с малко мазнина и го печете на скарата.

Овкусете биреното мезе със сол на вкус.

Дробът на скара с прясно мляко и горчица е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: