Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Новогодишни пържоли в гърне

Новогодишни пържоли в гърне

НикиНики
Новак
2358413k
Новогодишни пържоли в гърне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
190 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • свинско месо - 1.500 кг врат, контра филе, бут
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 3 бр. средни
  • гъби - 300 г пресни/може и мариновани
  • вино - 100 мл. червено
  • сол
  • червен пипер
  • чубрица
  • черен пипер
  • зехтин
  • брашно - 1 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от свински врат и бут нарязваме на пържоли. В купичка си правим каша от зехтина и сухите подправки. Овкусяваме добре пържолите и оставяме в хладилника за няколко часа. Зеленчуците почистваме и нарязваме.

Пържолите си запечатваме от двете страни в мазнина, в същия тиган поставяме зеленчуците и задушаваме.

Подреждаме продуктите в гювеч, като редуваме пържоли и зеленчуци. Накрая сипваме виното, печем на 180 градуса за 1:30 часа.

Разбиваме си брашното в малко вода, заливаме пържолите и разбъркваме леко. Поднасяме пържолите топли с чаша червено вино.

Новогодишните пържоли в гърне сътворяват истински празник на масата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: