Начин на приготвяне
Подготвя се бисквитеният блат. Маслото се разтапя за кратко в микровълновата. Двата вида бисквити се блендират. В голяма купа се слагат бисквитите и маслото. Сместа се разбърква добре с ръце.
Взима се форма с падащ ринг. Бисквитите се разпределят равномерно на дъното на формата, като се притиска добре и се прави плътна основа за чийзкейка.
Оставя се да почива в хладилника докато приготвяме крема. Ягодите за чийзкейка се измиват. Половината се нарязват на кубченца.
Белият шоколад се начупва в купа. Добавят се маслото и ванилията. Разтапя се на водна баня. Оставя се да се охлади.
В купата на миксера се сипва сметаната и се разбива добре. В друга купа се разбиват добре крема сиренето и захарта. Всички смеси се събират в един съд. Сладкарската сметана, белия шоколад, крема сиренето и нарязаните ягодки.
Сместа се разбърква внимателно с шпатула. Изсипва се във формата и се разстила равномерно. Оставя се в хладилника, за да стегне.
Желатинът се накисва във вода. След като се желира, се разтапя в микровълновата за кратко и се оставя да се охлади.
Останалите ягоди по желание се нарязват или се оставят цели. Потапят се в желатина и се разполагат върху тортата.
Украсата се оформя по желание. Отново се оставя в хладилника, за да се стегне желатинът. Този лесен шоколадов чийзкейк с ягоди и бял шоколад е готов за нападане!