Голи сарми

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
25/10/2009
"Има нещо неприлично вкусно в тези голи сарми "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 040
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към смляното свинско и телешко месо се прибавят изчистеният и измит ориз, белтъците на двете яйца, черен пипер и сол на вкус.

Сместа се омесва добре и от нея се оформят дребни продълговати кюфтета. Овалват се в брашно и без да се разплескват, се оставят да престоят 1/2 час.

Във вряща подсолена вода се пуска целината, предварително обелена, измита и нарязана на осминки. След като поври целината, се прибавят 3 супени лъжици масло и кюфтетата, като се пускат едно по едно. Варят се на тих огън, за да не се разкъсат, до пълното омекване на ориза.

Трите яйца се разбиват със сока от лимона и към тях се прибавя постепенно и при непрекъснато разбъркване сосът от ястието. С получения яйчен сос се заливат кюфтетата, наредени в чиния.

Останалото масло се запържва с червения пипер и се изсипва върху кюфтетата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ива
ива
18.11.2009 14:42
Днес Звездев представи рецептата. Но сосът му бе много рядък.
0
0