Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Панирана Кладница с бира

Панирана Кладница с бира

Панирана Кладница с бира
Снимка: Мария Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Посолете вкусното бирено мезе със сол и го поднесете топло"

Необходими продукти

  • гъби - 1 и 1/2 кг кладница
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • брашно
  • галета
  • черен пипер
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите добре и ги нарежете на лентички.

Бланширайте ги в леко подсолена вряща вода и ги оставете да изстинат.

Отделете жълтъците от белтъците и разбийте белтъците на сняг.

Към жълтъците добавете брашното, черния пипер, солта, бирата и разбитите белтъци.

Смесете в чиния брашното и галетата и оваляйте гъбките в тях, след това в яйчената смес и ги пържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

Посолете биреното мезе със сол и го поднесете топло.

Панираната Кладница с бира е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: