Ezine.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад на калъп от ябълки

Мармалад на калъп от ябълки

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Мармалад на калъп от ябълки
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Дори децата ще харесат този мармалад"

Необходими продукти

  • ябълки - 3 кг узрели
  • захар - 1 и 1/2 кг
  • вода - 500 мл
  • ванилия - 2 бр. ( 2 г)
  • ябълков пектин - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените ябълки на парчета и ги сложете в тенджера с 500 мл вода.

Варете ги до омекване.

Пасирайте ги до получаване на каша.

Сипете захарта в голяма тенджера заедно с ванилиите и пектина.

Излейте пасираните ябълки и разбъркайте сместа на котлона.

Варете я до сгъстяване на ябълковия мармалад - не спирайте да бъркате, за да не загори.

Сипете сместа във форма за кекс върху хартия за печене и я оставете да стегне за около 20 часа.

Обърнете формата и го извадете - оставете го няколко дни да се изсуши.

Съхранявайте го в хладилник до няколко месеца в хартия за печене.

Мармаладът на калъп от ябълки е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: