Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни зелеви сарми с булгур

Постни зелеви сарми с булгур

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3533
Постни зелеви сарми с булгур
Снимка: Геновева
2 / 3
25/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
8
"Ако зелевата ви чорба е солена много, налейте половината вода, половината зелева чорба. Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 40 листа
  • булгур - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зелева чорба - 300 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • джоджен
  • магданоз
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме в олио лук и праз до златисто. Измиваме почистения ориз и булгур. Добавяме в тигана при лука и разбъркваме. Наливаме половин чаша вода и оставяме да къкри.

След като водата изври, прибавяме червен пипер 1 с.л. и разбъркваме. Овкусяваме с черен пипер, джоджен и магданоз. С така приготвената плънка пълним сармите и ги завиваме на пликче.

Преди да ги поставим в гювеч, отдолу поставяме няколко листа от зелевите листа. Редим постните сарми една до друга. Сгорещяваме олио с червен пипер и заливаме сармите отгоре.

Покриваме с листа от киселото зеле, поръсваме с чубрица и наливаме да се покрият сармите със зелева чорба. Притискаме ги с една чиния и поставяме в студена фурна на 150 градуса да се готвят за 3 часа.

Ако зелевата ви чорба е солена много, налейте половината вода, половината зелева чорба. Да ви е сладко с тези ароматни и вкусни Постни зелеви сарми с булгур по рецептата на моята майка.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: