Ezine.bg»Рецепти»Риба»Картофени кюфтета»Байганети със сьомга

Байганети със сьомга

EvgeniaEvgenia
Новак
421611k
Байганети със сьомга
Снимка: Evgenia
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Задължително поднесете тези байганети със сос по желание. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • филе от сьомга - 250 г
  • картофи - 200 г обелени печени
  • жълтъци - 1 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • бял пипер
  • чесън на прах
  • магданоз - изсушен
  • сол
  • брашно - 45 г
  • бира - 60 мл
  • зехтин - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се разбърква с бирата, маслиновото масло и солта до получаване на гладка каша.

Картофите се изпичат във фурничка цели, след което се обелват, осоляват и се намачкват.

Когато изстинат, към тях се добавя жълтъкът и сухите подправки.

Рибата се подправя със сол, чесън на прах и бял пипер и се запича в пергаментова хартия във фурничка за 10 минути на 200 °C.

След което се охлажда, накъсва на парченца и се добавя към картофената смес. Оформят се малки картофени кюфтенца.

Белтъкът се разбива с миксер до бял сняг и се размесва с бирената смес и панировката е готова.

Всяко кюфтенце се потапя в панировката с вилица и се пържи в подходящ съд, в който да може да се потопи почти цялото.

След което вкусните байганети се поставят върху кухненска хартия, която да попие мазнината.

Поднасят се байганети със сьомга със сос по желание. Направих сос от кисело мляко, горчица, зехтин, щипка сол, лимонов сок и чесън на прах. Може да се включи в соса и майонеза.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: