Начин на приготвяне
Брашното се разбърква с бирата, маслиновото масло и солта до получаване на гладка каша.
Картофите се изпичат във фурничка цели, след което се обелват, осоляват и се намачкват.
Когато изстинат, към тях се добавя жълтъкът и сухите подправки.
Рибата се подправя със сол, чесън на прах и бял пипер и се запича в пергаментова хартия във фурничка за 10 минути на 200 °C.
След което се охлажда, накъсва на парченца и се добавя към картофената смес. Оформят се малки картофени кюфтенца.
Белтъкът се разбива с миксер до бял сняг и се размесва с бирената смес и панировката е готова.
Всяко кюфтенце се потапя в панировката с вилица и се пържи в подходящ съд, в който да може да се потопи почти цялото.
След което вкусните байганети се поставят върху кухненска хартия, която да попие мазнината.
Поднасят се байганети със сьомга със сос по желание. Направих сос от кисело мляко, горчица, зехтин, щипка сол, лимонов сок и чесън на прах. Може да се включи в соса и майонеза.
Да Ви е сладко!