Начин на приготвяне
Омесете каймата заедно с всички подправки и белтъка и я оставете в хладилник.
Разтворете маята и захарта в леко затопленото прясно мляко и я изчакайте да шупне.
Пресейте брашното заедно със солта и направете в средата кладенче.
Сипете вътре прясното мляко, киселото мляко, леко разбитите яйца, маслото и шупналата мая.
Замесете еластично тесто и го сложете на топло да втаса в голям съд.
Разделете го на няколко равни части и го разточете на кръгла кора.
Разрежете го на триъгълници и в широката част сложете от плънката с кайма.
Завийте солените кифлички по стандартния начин и ги сложете в леко намазнена голяма тава.
Оставете ги да втасат за около 60 минути и ги намажете след това с разбит жълтък.
Поръсете ги с кимион и ги сложете да се печат на около 180 °C до златисто.
Пикантните солени кифлички са много вкусни.