Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Царска туршия»Царска туршия в буркани без аспирин

Царска туршия в буркани без аспирин

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Царска туршия в буркани без аспирин2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.
Порции
1
"Царската туршия е много вкусна - чудесно допълнение към всяка трапеза през зимата"

Необходими продукти

  • карфиол
  • захар - 2 с.л.
  • камби
  • целина
  • моркови
  • чесън - 5 скилидки
  • черен пипер - 5 зърна
  • оцет - 60 мл
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • магданоз
  • дафинов лист - 1/3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на царската туршия измийте зеленчуците и нарежете карфиола на розички, морковите на колелца, целината на ивици, а камбите на няколко парчета с остър нож.

Разпределете ги в бурканите и добавете сол, захар, олио, черен пипер, чесън, дафинов лист и нарязани на ситно магданоз и листа целина.

Долейте бурканите с вода, затворете ги и ги стерилизирайте за около 10 минути след кипването на водата.

Царската туршия в буркани без аспирин е много вкусна - чудесно допълнение към всяка трапеза през зимата.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Съгласна съм, че 15 мин е много. В бурканите има сол, оцет, захар - все продукти, които имат консервиращ ефект. Олио/зехтин добавям при сервиране и варя 5-7 минути, може и по-малко в херметическа тенджера.
04.10.2024 08:25
1
1
Анонимен
Анонимен
Аз я правя без олио, защото то гранясва за около месец. Разлика не усещам. Освен това ми се струва стерилизирането за 15 минути за дълго - когато го правя толкоз чушките и камбите омекват.
Рецептата е за "компотен" буркан.
04.11.2022 17:35
5
1
Анонимен
Анонимен
Не разбрах за буркани с каква вместимост са оцета , олиото ,захарта .Моля да поясните .
02.11.2022 09:12
4