Ezine.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши със сьомга и авокадо

Суши със сьомга и авокадо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Суши със сьомга и авокадо
Снимка: Севда Андреева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
30
"И в домашни условия можем да си направим вкусно суши със сьомга и авокадо"

Необходими продукти

  • сьомга - 400 г пушена
  • ориз - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • оризов оцет - 1 ч.ч.
  • крема сирене - 250 г
  • вода - 5 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • авокадо - 2 бр.
  • кори нори - 12 бр. листа
  • за соса
  • уасаби - на вкус
  • соев сос - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза добре. Накиснете го в купа за половин час с вода. Отцедете и оставете още 30 мин. да си почине. Сипете ориза в тенджера и сипете вода, затворете с капак. Оставете да заври и изключете котлона.

Смесете захарта, солта и оризовия оцет. Затоплете котлона. Сипете ориза в стъклена тава. Поръсете с оцета и разбъркайте.

Разстелете лист нори, сложете от ориза пласт 5-6 см на широчина, 2 см навътре от началото на листа.

Подредете нарязаното на ивици авокадо, крема сирене и сьомга. Намокрете горния край на листа с вода. Завийте сушито на руло с кърпата и оставете да почине.

Нарежете готовото суши със сьомга на колелца и сервирайте.

Поднесете соев сос и уасаби към сушито със сьомга и авокадо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: