Начин на приготвяне
Първо включете фурната да загрява на 180 градуса.
Измийте пъстървите и ги отцедете. Поръсете ги със сол и черен пипер, натрийте ги със зехтин.
Нарежете на ситно розмарина, чесъна, орехите и спанака. Прибавете към тях настъргания морков, 2 лъжици зехтин, лимоновата кора и сока от 1/2 лимон. Сипете каперсите, овкусете с черен пипер и сол, разбъркайте добре.
Напълнете пъстървите с ароматната смес. Върху всяка риба сложете стръкове розмарин и резени лимон. Поръсете с още сол и пипер.
Поставете пъстървите в тава за печене и сипете вино на дъното. Покрийте с фолио.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете рибата около 30 минути. Махнете фолиото и печете още 15-тина минути, за да се получи апетитен загар.
Поднесете с гарнитура по избор.
Печената пъстърва под фолио е готова.