Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва под фолио

Печена пъстърва под фолио

ЗориЗори
Новак
1715465k
Печена пъстърва под фолио
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ето какво се крие под фолиото днес - печена пъстърва"

Необходими продукти

  • пъстърва - 2 едри риби (около 500 грама всяка), почистени
  • моркови - 1 брой настърган
  • бяло вино - 1 - 2 ч.ч.
  • спанак - 2 пълни шепи (пресен)
  • лимони - сокът от 1/2 бр. и настърганата му кора
  • орехи - 60 грама
  • розмарин - няколко стръка
  • лимони - 1/2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 8 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо включете фурната да загрява на 180 градуса.

Измийте пъстървите и ги отцедете. Поръсете ги със сол и черен пипер, натрийте ги със зехтин.

Нарежете на ситно розмарина, чесъна, орехите и спанака. Прибавете към тях настъргания морков, 2 лъжици зехтин, лимоновата кора и сока от 1/2 лимон. Сипете каперсите, овкусете с черен пипер и сол, разбъркайте добре.

Напълнете пъстървите с ароматната смес. Върху всяка риба сложете стръкове розмарин и резени лимон. Поръсете с още сол и пипер.

Поставете пъстървите в тава за печене и сипете вино на дъното. Покрийте с фолио.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете рибата около 30 минути. Махнете фолиото и печете още 15-тина минути, за да се получи апетитен загар.

Поднесете с гарнитура по избор.

Печената пъстърва под фолио е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: