Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен шаран с много зеленчуци

Печен шаран с много зеленчуци

Печен шаран с много зеленчуци
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • шаран - около 2 кг
  • гъби - 250 г
  • бяло вино - 200 мл
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • червен пипер
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я намажете със смес от сол, черен пипер, червен пипер, олио и мащерка.

Нарежете лука на кръгчета и го подредете в леко намаслена дълбока тава заедно с нарязаните моркови и чушки.

Сложете отгоре рибата и налейте около 150 мл вода и 1/3 от виното.

Завийте я с фолио и я печете за около 2 часа на 200 °C.

През това време поливайте печената риба няколко пъти с останалото вино.

Добавете нарязаните гъби около 30 минути преди да извадите шарана - допечете го без фолио.

Печеният шаран с много зеленчуци е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: