Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с бекон и гъби

Пълнен шаран с бекон и гъби

Пълнен шаран с бекон и гъби
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • шаран - около 2 кг
  • за плънката
  • бекон - 200 г пушен
  • гъби - 6 бр. печурки
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • червени боровинки - сушени
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте добре почистения шаран със сол, черен пипер и лимонов сок.

Нарежете зеленчуците на ситно и ги задушете заедно с нарязания бекон, виното, предварително накиснатите в бяло вино червени боровинки, подправките и домата.

Напълнете рибата с тази плънка и го зашийте.

Сложете го в голяма тава върху лозови пръчки, а отгоре наредете парченца лимон.

Печете пълнения шаран до готовност.

Поднесете го с гарнитура по избор.

Пълненият шаран с бекон и гъби е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: