Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Вкусно сьомга филе на тиган

Вкусно сьомга филе на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Вкусно сьомга филе на тиган3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ех, дори сега си мечтаем за тази вкусна сьомга"

Необходими продукти

  • бяло вино - 100 мл
  • филе от сьомга - 300 - 400 грама
  • лимони - 1 брой
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • копър - наситнен
  • зехтин - 3 - 4 с.л. за запържване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции филетата сьомга. Посолете и ги овкусете с черен пипер.

В купа смесете сока от лимона с кората, червения пипер и бялото вино. Разбъркайте добре и сипете рибата в тази смес. Оставете да се маринова за 20-тина минути.

В тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина. Сложете сьомгата и изпържете до промяна на цвета и от двете страни.

Поднесете пържената риба, като я поръсите с копър. Гарнитурата е по ваш избор.

Вкусното сьомга филе на тиган е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: