Начин на приготвяне
Измийте картофите и направете кръгъл разрез в най-тясната част. Сварете до готовност. Обелете. Намачкайте и добавете към тях киселото мляко, настъргания лук, маслото, солта и подправките /копър, чубрица, кимион, черен пипер, синап/. Добавете разбитите яйца и разбъркайте.
Оформете картофените кюфтенца на ръка или с ринг. Аз го правя по втория начин, слагам смес в рингове, увивам във фолио и оставям във фризер за няколко часа.
Извадете, потопете в сместа от разбитите яйца, после в галета, после пак в яйца и наредете в тава с намазнена хартия за печене.
Печете кюфтенцата 10 мин. на 250 градуса с вентилатор. Обърнете и печете още 10 мин.
Разбийте продуктите за соса и поднесете в купичка към печените картофени кюфтета като пържените.