Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Печени картофени кюфтета като пържените

Печени картофени кюфтета като пържените

ЗориЗори
Новак
1695415k284
03/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не е нужно да пържите картофените кюфтета, за да бъдат вкусни - тази рецепта го доказва"

Необходими Продукти

  • копър - 1/2 ч.л. сух
  • картофи - 1 кг
  • кисело мляко - 50 мл
  • краве масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • синап - 1/2 ч.л. смлян
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • панировка
  • галета - 1 пакет
  • яйца - 2 бр.
  • сос
  • орехи - 2 с.л. счукани
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • майонеза - 4 с.л.
  • синап - 1 ч.л. смлян
  • копър - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка пресован
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и направете кръгъл разрез в най-тясната част. Сварете до готовност. Обелете. Намачкайте и добавете към тях киселото мляко, настъргания лук, маслото, солта и подправките /копър, чубрица, кимион, черен пипер, синап/. Добавете разбитите яйца и разбъркайте.

Оформете картофените кюфтенца на ръка или с ринг. Аз го правя по втория начин, слагам смес в рингове, увивам във фолио и оставям във фризер за няколко часа.

Извадете, потопете в сместа от разбитите яйца, после в галета, после пак в яйца и наредете в тава с намазнена хартия за печене.

Печете кюфтенцата 10 мин. на 250 градуса с вентилатор. Обърнете и печете още 10 мин.

Разбийте продуктите за соса и поднесете в купичка към печените картофени кюфтета като пържените.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: