Начин на приготвяне
Сложете малка тенджера с водата и захарта на котлона и сварете сиропа за около 20 минути.
В купа смесете олиото, киселото мляко, маслото, солта и гриса и ги разбийте с миксер.
Сипете брашното и бакпулвера и омесете меко и незалепващо тесто.
Отделете белтъка от жълтъка.
Разточете тестото на тънка кора и изрежете кръгчета от него.
Нарежете половината с капачка от бутилка, за да станат като понички.
Наредете пълните кръгове в леко намазнена тава.
Останалите кръгове потопете в белтък и ги сложете върху пълния кръг тесто.
Намажете всяко гнездо с разбит жълтък и ги сложете да се печат за около 25 минути на 175 °C.
Залейте ги след това със студения сироп.
Оставете сиропираните сладки да се напоят добре и ги напълнете след това със смлени орехи в средата.
Почерпете всички в офиса със сладко птиче гнездо.