Начин на приготвяне
Пригответе кръгла тава с диаметър 20 см. Сипете в нея захарта и я карамелизирайте.
Върху карамеления слой сложете двата банана, които сте нарязали на кръгчета, а върху тях изстискайте лимоновия сок.
Разбийте захарта с яйцата и щипка сол. Сипете към тях ванилията, млякото, кората от портокал и брашното, което сте пресяли с лъжичка бакпулвер.
Получава се гладка смес, която е по-рядка от стандартната кексова смес. Сипете я върху бананите в тавата. Върху нея сложете ред твърди, но тънки бисквити.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете сладкиша на долната решетка 40-45 минути.
Изключете фурната, но оставете сладкиша вътре на отворена врата за няколко минути. След това обърнете върху поднос.
Ръбовете на сладкиша полепете с филираните бадеми и украсете с резени от третия банан. Гарнирайте с бита сметана.
Карамелизираният бананов сладкиш е готов.