Супа от риба треска

ИларияИлария
Новак
578
183
33
720
15/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо772
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете рибата треска в дълбока тенджера. Добавете ситно нарязания лук и зърната черен пипер и залейте с вода, колкото да покрие продуктите. Кипнете и варете в продължение на 3-4 минути.

Свалете тенджерата от огъня и оставете да се охлади. Извадете треската и я почистете от кожата и костите. Кожата и костите се връщат обратно в тенджерата и бульонът се вари около 25 минути на тих огън, слез което се прецежда.

Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете в подсолена вода.

Смесете сварените картофи с прясно мляко, прецедения рибен бульон и накъсаното на парченца месо от треска. Кипнете чорбата от риба и варете около 3-4 минути.

Поднесете веднага чорбата от риба треска. По желание може да поръсите супата със ситно нарязан пресен магданоз.

Ако обичате разнообразието в кулинарията, задължително пробвайте Супа от риба треска.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар