Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко със спанак и зелен лук

Агнешко със спанак и зелен лук

Агнешко със спанак и зелен лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Нагостете всички на трапезата с агнешко по тази специална рецепта"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 връзка пресен
  • чесън - 1 връзка пресен
  • девесил - 1 шепа
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • за канапето
  • краве масло - 50 г
  • спанак - 1 кг
  • гъби - 500 г печурки
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака и го нарежете на едро.

Почистете гъбите и ги на режете на филийки. Задушете ги заедно със спанака в дълбок тиган с масло - овкусете ги със солта и черния пипер.

Добавете нарязаните на ситно лук, чесън и девесил и сипете виното към плънката.

Нарежете месото на парчета и го сварете до готовност.

Наредете канапето от зеленчуци в голяма тава и отгоре наредете месото.

Покрийте я с алуминиево фолио и сложете агнешкото да се пече за около 60 минути.

Махнете фолиото и оставете печеното агнешко да придобие захар.

Агнешкото със спанак и зелен лук е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: