Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Празнично солено руло с палачинки

Празнично солено руло с палачинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Празнично солено руло с палачинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • За палачинки
  • брашно - колкото поеме (за гъстота на боза)
  • прясно мляко - 125 мл
  • масло - около 50 грама
  • яйца - 1 голямо
  • газирана вода - 110 мл
  • сол - 2 щипки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • риган - 1 ч.л.
  • За пълнеж
  • пиперково пюре - 4 - 5 с.л.
  • крема сирене - 250 грама
  • кашкавал - 30 грама (за поръсване)
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте мекото масло с мащерката, солта и ригана.

Разбийте едно яйце с 1-2 щипки сол. Сипете млякото и газираната вода, разбъркайте.

Добавете на части брашно, което предварително сте пресяли с бакпулвер. Разбърквайте с телена бъркалка до получаване на тесто, което има гъстотата на боза.

Загрейте голям тиган с незалепващо дъно. Намазнете го леко и сипвайте по 1 черпак от палачинковата смес. Изпържете 4 големи палачинки. Веднага след изваждането, всяка една намазвайте с ароматното масло.

Разбийте крема сиренето с чесновата скилидка и лимоновия сок.

Сложете в голяма чиния една палачинка. Намажете я с щедър слой крема сирене и сложете втората палачинка отгоре. Намажете я с дебел слой пиперково пюре.

Сложете трета палачинка, намажете с крема сирене и завършете с последната палачинка. Внимателно притиснете и навийте на руло.

Поръсете с настърган кашкавал. Може да запечете соленото руло за кратко - така кашкавалът ще се разтопи.

Нарежете и поднесете.

Празничното солено руло с палачинки е чудно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: