Постни пълнени чушки с царевица

ТаняТаняНовак
26/06/2009
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 565
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки - сушени или замразени 10 - 12 бр.
  • лук - 1 глава
  • царевица - 200 г
  • масло - 40 г
  • целина - 50 г
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка
  • червен пипер - 1/2 ч. л.
  • копър - 1 стрък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се заливат с вода и се оставят да набъбнат. Целината се измива, обелва се и се настъргва, лукът се нарязва на ситно и се задушават заедно на тих огън под капак.

Към задушените лук и целина се прибавят царевицата и нарязаните на ситно чесън и домати. Разбърква се, изчаква се да кипне и се овкусява с мащерка, сол и копър.

Малко преди плънката да се свали от огъня, която трябва да остане на мазнина, се поръсва и червеният пипер.

Чушките се пълнят с готовата плънка. Пълнените чушки се нареждат се в тавичка, заливат се с малко вода и се запичат за около 30 минути в умерена фурна.

Готовите постни пълнени чушки с царевица може да поднесете с доматен сос или с бял сос, ако предпочитате.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар