Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Веган понички с дупка

Веган понички с дупка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Веган понички с дупка
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
26 мин.
Порции
5
"Дори и да сте на диета, отделете си един ден, в който да се насладите на тези понички задължително. После потичайте допълнително в парка"

Необходими продукти

  • брашно - 300 грама
  • суха мая - 5 - 6 грама
  • бадемово мляко - 160 - 170 мл (или вода)
  • захар - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
  • пудра захар - за овалване
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в купа брашното и го смесете със солта, захарта и маята.

Сипете бадемовото мляко и с помощта на шпатула бъркайте до пълно хомогенизиране на сместа. Получава се меко тесто, което не се меси, а само се бърка.

Покрийте с кърпа купата и оставете тестото да втаса за 40 минути.

Загрейте олиото на умерен огън.

Намазнете ръцете си и късайте малки топчета от тестото. Леко ги сплесквайте и както са в ръката ви ги пробождайте с палец, за да се оформи дупчица.

Леко разтеглете поничката - така дупката ще се уголеми допълнително.

Изпържете поничките от двете страни в сгорещеното олио.

Оваляйте ги още топли в удра захар и поднесете веднага.

Веган поничките с дупка са много вкусни.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: